RASZTARI-DUCI PULI KENNEL

! RIPORT !

Délmagyarország 2011.07.25.

Tari József állategészségőr, állattenyésztő üzemmérnök vagyok, a dél-alföldön, Szeged mellett Sándorfalván lakom, a megyei Állategészségügyi Állomáson dolgozom. A Pulival tanulmányaim során a szakmai gyakorlatokon találkoztam először, a munkáján keresztül ismertem meg ezt a káprázatos fajtát és ez a tulajdonsága lett vesszőparipám is. A tenyészetem tagjait alkotó Pulikra a 3 lábú szék stabilitását idézve a hármas tagolódás a jellemző. A sors kezének következtében véletlenszerűen alakult úgy, hogy a Rasztari Pulik ritkának mondható, különlegesnek számító származást örökölhetnek, hiszen mind az alapító szukám anyai női ága /Aranyági Utonálló Bors „Gombos”/, mind a kanom apai ága /Szellőháti Béres Bence/ sajnos kihalt. Eképpen a tenyésztés során a népszerűség és a divat káros hatásai által elkerült, egymással ritkán kipróbált, megismételhetetlen, heterozigóta vonalak egyesülnek. Ráadásul a legújabb családtag ősei között fekete-fehér párosítás is szerepel /Kalácsos Sutyi és Gyálhatári Gold/. Napfényvárosi-Csahos Duci tenyészetem alapítója és egyben ő a legeredményesebb. 5 HPJ, Hungária Junior Champion, Fiatal Klubgyőztes, 3 CAC, Res. CACIB, CACIB címeket szerzett, ő lett a 2003. év legeredményesebb fiatal fekete szukája, diszpláziaszűrt, FDB számos. Duci a használat terén is bizonyított, engedelmességi vizsgával rendelkezik.

A legújabb kennel lakó, Kisgyarmati Dorka tenyészszemlézett és HCH, HSCH címeket szerzett, valamint maszkos fakó hordozó!

Csaholó-Borzas Cimbi Koppány HJCH és Derby győztes, de inkább a kiképzőpályán bizonyít! BH Engedelmes kísérő kutya!

Határozott elképzelésem a tenyésztői tevékenység során a Puli őseink által megteremtett, híres vérmérsékletének, használhatóságának megőrzése. Ennek érdekében megrögzötten teljesítmény orientált vagyok és mivel Pulijaim ősei között számos munkában bizonyított egyed található a belső adottságok minél jobb kibontakozása érdekében rendszeresen kutyaiskolába járunk. A hármasság elvéhez híven eltökélt szándékom az egészség, a küllem és a jellem harmóniájának megteremtése.